Runboard.com
You're welcome.
Dinamo Zagreb forum - Naslovna

        
HNK Borovo, VukovarClick Here to Visit! Super Top 100
  


runboard.com       Registriraj se/Sign up (Learn about) | Upiši se/Log in (Izgubljena zaporka?/Lost password?)

 
modri11 Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Dinamovac

Registriran: 02-2006
Postovi: 17
Karma: 2 (+2/-0)
Reply | Quote
posticon Skupština kluba prilagodila je 2005. čak i Statut ‘menadžeru Mamiću’


'Ujedinjujemo se jer želimo biti antipod sadašnjem stanju koje je na rubu diktature', rekao je Thomas Bauer

ZAGREB - Inicijativa “Zajedno za Dinamo” okuplja široku frontu Dinamovih navijača, a jedan od glasnogovornika borbe za bolji Dinamo tvrdi da 80 posto njih nisu BBB-i, da su mahom zaposleni, obiteljski ljudi, među kojima ima mnogo obrazovanih, od ekonomista, pravnika, politologa, marketinških stručnjaka. Čvrsto su odlučili boriti se za Dinamo bez nepotizma, klijentelizma i primitivizma svim dopuštenim sredstvima. Površinski djeluju kao urbana gerila, pa su tako “ukrasili” Zagreb serijom antimamićevskih grafita i transparenata, ali iza tih provokacija, efektnih, ne i efikasnih, vode rovovsku pravnu bitku za delegitimizaciju otuđenog, odnarođenog i uzurpiranoga kluba.

Ujedinjenje za spas kluba

- Ujedinjujemo se jer želimo biti antipod sadašnjem stanju koje je na rubu diktature - kaže Thomas Bauer, bivši predsjednik Udruge navijača Dinama.

Oni su se svojim angažmanom uspjeli domoći i popisa članova Dinamove Skupštine i klupskoga Statuta, skrivanog kao da je sveta tajna masonske lože, a ne zbirka pravila i propisa prema kojima bi trebala djelovati javno dotirana Udruga građana zvana Dinamo. I što se otkrilo?

Prije nešto više od pet godina, 30. svibnja 2005., održana je sjednica Skupštine NK Dinamo koja je prvi put u povijesti kluba bila zatvorena za javnost. Na njoj je u Statut kluba unesena odluka Izvršnoga odbora da daje ovlaštenje za pregovore i zaključivanje ugovora o transferu igrača stručnim osobama iz redova zaposlenika. Do tog dana o prodaji i kupnji igrača odlučivao je isključivo Izvršni odbor kluba, tj. 15-ak njegovih članova glasovanjem.

Mamićeva glasačka mašina

No, nova rečenica u Statutu, blagoslovljena od Skupštine proširene sa 30-ak novih Mamićevih ljudi, dala je isključivo pravo Zdravku Mamiću, poslije i njegovu bratu Zoranu Mamiću, da osobno u ime kluba trguju Dinamovim talentima. Otada ni jedna Dinamova Skupština više nije bila otvorena za javnost iako se time izravno kršio četvrti članak Statuta u kojem se navodi da je rad kluba javan.

Dinamova Skupština pretvorena je brisanjem starih i proširenjem novim članovima u Mamićevu glasačku mašinu koja je samo formalno najviše tijelo upravljanja klubom. Prema članku 30. Statuta, Izvršni odbor predlaže članove Skupštine iz redova bivših igrača, trenera i djelatnika kluba te povjerenika i ljudi iz sredstava javnog priopćavanja. A da se u Dinamu slova Statuta baš i nisu držali kao pijani plota jasno je po galeriji likova koje obavljujemo na susjednim stupcima. Oni daju legitimitet Mamićevoj vladavini u Dinamu.

http://www.jutarnji.hr/statut-kluba-blagoslovio--diktaturu--zdravka-mamica/891972/

---
Naprijed zagrebački modri!!!
4/Oct/10, 12:08 am Link to this post Send PM to modri11
 


Odgovor/Reply

Nisi Upisan/Not logged in (Login)Free Web Counter

Razmijeni link/Link us


HTML Code


W3 Directory - the World Wide Web Directory The Rail

Soccerway.com